Informasjon

Hvordan vokser nypypisen før den spiser?

Hvordan vokser nypypisen før den spiser?



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Fra denne fascinerende dokumentaren om monotremer nevnes det at Nypypus er født mindre enn 1 cm i lengden, men har doblet størrelsen på dag tre når den begynner å amme. Hvordan vokser dyret før fôring?

Sikkert ved bevaring av masse må det være en alternativ prosess der materialer bearbeides og absorberes av det unge dyret. Absorberer den næringsstoffer fra luften eller omgivelsene? Suger du på skitt? Osmose?


Videoen er ganske gammel, og de visste mye mindre om arten da. De måtte nok gjette noen. Enhver moderne referanse jeg finner, nevner ikke noen ventetid før sykepleie.

Det virker for meg som om dette var tilfellet, ville det blitt studert veldig eksplisitt nå, da det ville være en ekte merkelighet for et pattedyr. Og vi elsker platypus -rariteter.

Interessant nok har nebbdyret faktisk ikke teeter å suge på. I stedet kommer melken til uttrykk gjennom huden og inn i spor på magen som de nyfødte kan drikke av.


Fakta om platypus

Nebypypus er en av de mest uvanlige skapningene i dyreriket. Platypuses (som er den riktige flertallsformen, ikke "platypi") har en padleformet hale som en bever en slank, furry kropp som en oter og en flat regning og spenstige føtter som en and. Faktisk, første gang en platypus ble brakt fra Australia til Storbritannia, kunne folk ikke tro at det var et ekte dyr. De trodde at en lurer hadde sydd to dyr sammen, ifølge BBC.

Platypuses er blant de få giftige pattedyrene. Hannene har en spur på baksiden av bakfoten som er koblet til en gift-utskillende kjertel. Mer gift skilles ut i paringssesongen, noe som får forskere til å tro at sporer og gift hjelper menn med å konkurrere om kompiser, ifølge Australian Platypus Conservatory. Giften er ikke livstruende for mennesker, men det kan forårsake alvorlig hevelse og "uutholdelig smerte".


Innhold

Echidnaene er oppkalt etter Echidna, en skapning fra gresk mytologi som var en halv kvinne, en halv slange, ettersom dyret ble oppfattet å ha egenskaper hos både pattedyr og reptiler. En alternativ forklaring er en forvirring med antikkgresk: ἐχῖνος, romanisert: ekhînos, tente. 'pinnsvin, kråkebolle' [4]

Echidnas er mellomstore, ensomme pattedyr dekket med grovt hår og pigger. [5]

Overfladisk ligner de maurfiskene i Sør -Amerika og andre piggede pattedyr som pinnsvin og piggsvin. De er vanligvis svarte eller brune i fargen. Det har vært flere rapporter om albino echidnas, øynene deres rosa og ryggene hvite. [5] De har langstrakte og slanke snuter som fungerer som både munn og nese. I likhet med platypus er de utstyrt med elektrosensorer, men mens platypus har 40 000 elektroreceptorer på regningen, har den langnebbede echidna bare 2000. Den kortnebbete echidnaen, som lever i et tørrere miljø, har ikke mer enn 400 på spissen av trynet. [6] Echidnas bruker sine elektroreceptive nebber for å ane meitemark, termitter, maur og andre gravende byttedyr. [7]

Echidnas har korte, sterke lemmer med store klør, og er kraftige gravere. Klørne på bakbenene er langstrakte og buede bakover for å hjelpe til med å grave. Echidnas har bittesmå munner og tannløse kjever. Echidna føder ved å rive åpne myke tømmerstokker, maurtuer og lignende, og bruke den lange, klebrig tungen, som stikker opp fra trynet, for å samle byttedyr. Ørene er spalter på sidene av hodet som vanligvis er usynlige, da de er dekket av ryggene. Det ytre øret er skapt av en stor brusktratt, dypt inne i muskelen. [5] Ved 33 ° C besitter echidna også den nest laveste aktive kroppstemperaturen for alle pattedyr, bak næbdyret.

Den første europeiske tegningen av en echidna ble laget i Adventure Bay, Tasmania av HMS Providencetredje løytnant George Tobin under William Blighs andre brødfruktreise. [8]

Den kortnebbede echidnas diett består stort sett av maur og termitter, mens Zaglossus (langnebbete) arter spiser vanligvis ormer og insektlarver. [9] Tungene til langnebbet echidnas har skarpe, bittesmå pigger som hjelper dem med å fange byttet sitt. [9] De har ingen tenner, så de bryter ned maten ved å male den mellom munnbunnen og tungene. [10] Echidnas avføring er 7 cm (3 tommer) lang og er sylindrisk i form, de er vanligvis ødelagte og ujevne, og består hovedsakelig av smuss og maurbakkemateriale. [10]

Echidnas tolererer ikke ekstreme temperaturer de bruker huler og fjellsprekk for å ly for tøffe værforhold. Echidnas finnes i skog og skog, og gjemmer seg under vegetasjon, røtter eller hauger av rusk. Noen ganger bruker de hullene til dyr som kaniner og wombats. Individuelle echidnas har store, gjensidig overlappende territorier. [10]

Til tross for utseendet er echidnas dyktige svømmere. Når de svømmer, avslører de snuten og noen av ryggene, og er kjent for å reise til vann for å stelle og bade seg selv. [11]

Echidnas og platypus er de eneste eggleggende pattedyrene, kjent som monotremes. Gjennomsnittlig levetid for en echidna i naturen er estimert til å være rundt 14–16 år. Når den er fullvokst, kan en hunn veie opptil 4,5 kilo (9,9 lb), og en hann kan veie opptil 6 kilo (13 lb). [10] Echidnas kjønn kan utledes av størrelsen, ettersom hannene er 25% større enn hunnene i gjennomsnitt. Forplantningsorganene er også forskjellige, men begge kjønn har en åpning som kalles en cloaca, som de bruker til å tisse, slippe avføring og parre seg. [5]

Mannlige echidnas har ikke-giftige sporer på bakføttene. [12]

Neocortex utgjør halvparten av echidnas hjerne, [13] sammenlignet med 80% av en menneskelig hjerne. [14] [15] På grunn av deres lave metabolisme og tilhørende stressmotstand, er echidnas langlivede for sin størrelse, den lengste registrerte levetiden for en fanget echidna er 50 år, med anekdotiske beretninger om ville individer som når 45 år. [16] I motsetning til tidligere forskning går echidna inn i REM -søvn, men bare når omgivelsestemperaturen er rundt 25 ° C (77 ° F). Ved temperaturer på 15 ° C (59 ° F) og 28 ° C (82 ° F) undertrykkes REM -søvn. [17]

Hunnen legger et enkelt mykskallet, læraktig egg 22 dager etter parring, og legger det direkte i posen. Et egg veier 1,5 til 2 gram [18] og er omtrent 1,4 centimeter (0,55 tommer) langt. Mens klekking åpner baby echidna skinnskallet med en reptillignende eggtann. [19] Klekking finner sted etter 10 dagers svangerskap den unge echidna, kalt puggle, [20] [21] født larve og fosterlignende, og suger deretter melk fra porene til de to melkepatchene (monotremer har ingen brystvorter) og forblir i posen i 45 til 55 dager, [22] da begynner det å utvikle pigger. Moren graver en barnehagegrav og setter inn ungene, og returnerer hver femte dag for å suge den til den er avvennet etter syv måneder. Puggles blir i mors hule i opptil et år før de drar. [10]

Mannlige echidnas har en firhodet penis. [23] Under parring "stenges" hodene på den ene siden og vokser ikke i størrelse de to andre brukes til å frigjøre sæd i hunnens togrenede reproduktive tarmkanaler. Hver gang den kopulerer, veksler den hoder i sett med to. [24] [25] Når den ikke er i bruk, trekkes penis inn i en preputial sekk i cloaca. Mannlig echidnas penis er 7 centimeter (2,8 tommer) lang når den er oppreist, og akselen er dekket av penis pigger. [26] Disse kan brukes til å indusere eggløsning hos hunnen. [27]

Det er en utfordring å studere echidna i sitt naturlige habitat, og de viser ingen interesse for parring mens de er i fangenskap. Før 2007 hadde ingen sett et echidna ejakulat. Det har vært tidligere forsøk på å tvinge echidna til å ejakulere ved bruk av elektrisk stimulert utløsning for å få sædprøver, men dette har bare resultert i hevelse av penis. [25]

Hekkesesongen begynner i slutten av juni og strekker seg ut september. Hannene vil danne linjer på opptil ti individer lange, den yngste echidnaen sist, som følger hunnen og prøver å parre seg. I løpet av en paringstid kan en echidna veksle mellom linjer. Dette er kjent som "tog" -systemet. [10]

Echidnas er veldig engstelige dyr. Når de føler seg truet, prøver de å begrave seg selv, eller hvis de blir utsatt, vil de krølle seg inn i en ball som ligner på en pinnsvin, begge metodene bruker ryggene for å skjerme dem. Sterke framarmer gjør at echidnas kan fortsette å grave seg inn mens de holder fast mot et rovdyr som prøver å fjerne dem fra hullet.

Selv om de har en måte å beskytte seg på, står echidnaene fortsatt overfor mange farer. Noen rovdyr inkluderer villkatter, rever, tamhunder og goannas. Slanger utgjør en stor trussel for echidna -artene fordi de sklir inn i hulene og bytter på de unge ryggløse puggles.

Noen forholdsregler som kan tas er å holde miljøet rent ved å plukke søppel og forårsake mindre forurensning, plante vegetasjon for å bruke som ly, føre tilsyn med kjæledyr, rapportere skadede echidnas eller bare la dem stå uforstyrret. Bare å gripe dem kan forårsake stress, og å plukke dem opp på feil måte kan til og med føre til skade. [10]

Den første divergensen mellom oviparous (egglegging) og viviparous (avkom utvikler internt) pattedyr antas å ha skjedd i triasperioden. [28] Det er imidlertid fortsatt uenighet om denne estimerte divergenstiden. Selv om de fleste funn fra genetiske studier (spesielt de som angår kjernefysiske gener) er i samsvar med de paleontologiske funnene, er noen resultater fra andre teknikker og kilder, som mitokondrielt DNA, i liten uenighet med funn fra fossiler. [29]

Molekylære klokkedata tyder på at echidnaer ble splittet fra platypuses for mellom 19 og 48 millioner år siden, og at platypus-lignende fossiler som dateres tilbake til over 112,5 millioner år siden, derfor representerer basale former, snarere enn nære slektninger til det moderne nebbdyret. [3] [ ytterligere forklaring nødvendig ] Dette vil antyde at echidnas utviklet seg fra forfedre med vannfôring som kom tilbake til å leve helt på landet, selv om dette satte dem i konkurranse med pungdyr. [ ytterligere forklaring nødvendig ] Selv om begge eksisterende monotremer som næbdyr og echidna ikke har tenner, hadde stamfaren til monotremene en gang voksne tenner. Derfor gikk fire av de åtte genene for tannutvikling tapt fra de vanlige forfedrene. [30]

Ytterligere bevis på mulige forfedre med vannfôring kan også bli funnet i noen av echidnas fenotypiske trekk. Disse egenskapene inkluderer hydrodynamisk strømlinjeforming, dorsalt fremspringende bakben som fungerer som ror, og bevegelse som er basert på hypertrofierte, langsgående akserotasjon, som gir et svært effektivt svømmeslag. [3] Følgelig kan oviparøs reproduksjon i monotremer ha gitt dem en fordel i forhold til pungdyr, et syn som er i samsvar med nåværende økologisk skille mellom de to gruppene. [3] Denne fordelen kan like godt delvis være ansvarlig for den observerte assosierte adaptive strålingen av echidnas og utvidelse av nisjerommet, som sammen motsier den ganske vanlige antagelsen om stoppet morfologisk og molekylær evolusjon som fortsatt er assosiert med monotremer.

Videre har studier av mitokondrielt DNA i platypuses også funnet at monotremer og pungdyr mest sannsynlig er søstertaxa. Det innebærer også at alle delte avledede morfologiske trekk mellom pungdyr og pattedyr fra morkaken enten skjedde uavhengig av hverandre eller gikk tapt i slekten til monotremer. [31]

Echidnas er klassifisert i tre slekter. [32] Slekten Zaglossus inkluderer tre eksisterende arter og to arter som bare er kjent fra fossiler, mens bare en eksisterende art fra slekten Tachyglossus er kjent. Den tredje slekten, Megalibgwilia, er bare kjent fra fossiler.

Zaglossus Redigere

De tre lever Zaglossus artene er endemiske for New Guinea. [32] De er sjeldne og blir jaktet etter mat. De fôrer i bladstrø på skogbunnen, spiser meitemark og insekter. Arten er

    (Z. bruijni), fra høylandsskogene (Z. attenboroughi), oppdaget av vestlig vitenskap i 1961 (beskrevet i 1998) og foretrekker et enda høyere habitat (Z. bartoni), hvorav fire forskjellige underarter er identifisert.

De to fossile artene er

Tachyglossus Redigere

Den kortnebbete echidna (Tachyglossus aculeatus) finnes i sørlige, sørøstlige og nordøstlige New Guinea, og forekommer også i nesten alle australske miljøer, fra de snøkledde australske alpene til de dype ørkenene i Outback, i hovedsak hvor som helst maur og termitter er tilgjengelige. Det er mindre enn Zaglossus arter, og det har lengre hår.

Til tross for de samme kostvanene og forbruksmetodene som for en maurespiser, er det ingen bevis som støtter ideen om at echidna-lignende monotremer har vært myrmofofagiske (maur eller termitt-spising) siden kritt. Det fossile beviset på virvelløse dyr som fôrer bandikooter og rotte kenguruer, fra omtrent tidspunktet for platypus-echidna divergens og pre-dating Tachyglossus, viser bevis på at echidnas utvidet seg til nytt økospace til tross for konkurranse fra pungdyr. [33]

Megalibgwilia Redigere

Slekten Megalibgwilia er bare kjent fra fossiler:

Kunwinjku -folket i det vestlige Arnhem Land kaller echidna ngarrbek, [34] og betrakter det som en verdsatt mat og "god medisin" (pastor Peterson Nganjmirra, personlig kommentar [35]). Echidna blir jaktet om natten. Etter å ha blitt sløyd er den fylt med varme steiner og busk urter, nemlig bladene av mandak (Persoonia falcata). [36] I følge Larrakia -eldste Una Thompson og Stephanie Thompson Nganjmirra blir echidna båret festet til håndleddet som en tykk armring når den er fanget.


Duck-Billed Platypus

Duck-billed platypuses er små, sjenerte dyr. De har et flatt hode og kropp for å hjelpe dem med å gli gjennom vannet. Pelsen deres, mørk brun på toppen og brunfargen på magen, er tykk og frastøter vann for å holde dem varme og tørre selv etter timers svømming.

Hagen og kroppen på and-fakturert nebbdyr vokser til omtrent 15 tommer (38 centimeter) og halen vokser til omtrent 5 centimeter lang (13 centimeter). Deres mest bemerkelsesverdige trekk er deres fantastiske snute. Det ser ut som en andesnue, men er faktisk ganske mykt og dekket med tusenvis av reseptorer som hjelper næbdyret med å oppdage byttedyr.

Hanner er også giftige. De har skarpe stikkere i hælene på bakfoten og kan bruke dem til å levere et sterkt giftig slag mot enhver fiende.

Platypuses tilbringer mesteparten av tiden alene, sover eller spiser.

Disse pattedyrene er bunnmatere. De øser opp insekter og larver, skalldyr og ormer i regningen sammen med grus og gjørme fra bunnen. Alt dette materialet lagres i kinnposer og moses på overflaten til konsum. Platypuses har ikke tenner, så grusbitene hjelper dem med å "tygge" måltidet.

Platypuses er langlivede, overlever 20 år eller mer i fangenskap og opptil 12 år i naturen. Forskere tror disse fascinerende skapningene er de tidligste slektningene til moderne pattedyr. Nyere studier viser at de først utviklet seg for mer enn 112 millioner år siden, i god tid før dinosaurene ble utryddet.


Australian Platypus Conservancy

Platypus lever bare i vannet. De finner sitt lille virvelløse byttedyr ved å lete langs grunne rifler, samle gjenstander fra nedsenket tømmerstokk og grener, grave under banker og dykke gjentatte ganger til bunnen av bassengene. Dyr fôrer oftest i en forlenget økt i hver 24-timers periode, vanligvis forblir de aktive i 8-16 (men noen ganger opptil 30) timer og fullfører opptil 1600 fôringsdykk per økt.

Platypus fôringsadferd i et basseng begynner med et dyr som gjør et pent, stille andedykk (som vist ovenfor). Dyret svømmer til bunns og bruker regningen til å finne og gripe byttedyr. Nebypypen svelger ikke mat umiddelbart, men lagrer byttet i spesielle kinnposer som er plassert på baksiden av kjeven. Den kommer tilbake til overflaten når oksygentilførselen blir oppbrukt (vanligvis innen 30-60 sekunder etter at den dykket, selv om det er registrert uforcerte dykk på opptil 138 sekunder) og bruker deretter vanligvis 10-20 sekunder på å tygge og svelge maten før du dykker en gang til.

Selv om platypus kinnposer noen ganger inneholder mindre mengder gjørme eller sand, blir det antagelig inntatt slikt materiale ved et uhell. Spesielt er det ingen grunn til å tro at gruppesediment beholdes med vilje for å hjelpe til med å male byttedyr. I stedet blir uspiselig materiale sannsynligvis rutinemessig utvist (sammen med overflødig vann) gjennom spor plassert langs kanten av underkjeven (som vist til venstre).

Et isolerende luftlag fanget i pelsdyrens pels bidrar til å gi positiv oppdrift, og øker mengden energi som trengs for å dykke dypt. En studie utført langs elven Manning i New South Wales (som har en maksimal dybde på omtrent 8 meter) fant at omtrent 80% av dyppdyrene på næringsdyr nådde en dybde på 1,6-4,9 meter, med de dypeste synkende til 6,1 meter. Ved Lake Lea i Tasmania (som har en maksimal dybde på mer enn 10 meter), oversteg 98% av dyppdyrene ikke 3 meter, selv om ett dykk gikk ned til nesten 9 meter. Bruken av dataloggere har bekreftet at platypus feed hovedsakelig, men på ingen måte utelukkende om natten, med rundt 25% av dyrene sporet langs en liten viktoriansk bekk og 40% av de som ble sporet i en tasmansk innsjø ofte registrert for å være aktive i dagslys .

Bilder med tillatelse fra APC (ovenfor) og Ann Killeen (under)

Kosthold og matforbruk

Platypus har vanligvis et variert kosthold dominert av bunnlevende (eller "bentiske") insekter (som vist nedenfor). Selv om flere studier har konkludert med at larvefugler og caddisflies er spesielt viktige diettvarer, kan dette i stor grad gjenspeile den store tilgjengeligheten til disse gruppene på stedene hvor studiene ble utført. Nypølen spiser også på vannfeil, vannbiller og larvefugler, øyenstikkere, dobsonflies, midges, craneflies og blackflies. Andre byttedyr inkluderer ferskvannsreker, snegler, "erteskall" blåskjell, frø-reker (eller ostracoder) og ormer. Grusende kreps har vist seg å være en viktig del av næbdyrdiet i en tasmansk innsjø, og ørretegg ble ofte konsumert langs Thredbo -elven om vinteren når fisk gytet.

Nebrokenes evne til å bytte fisk eller andre virveldyr er begrenset av mangelen på sanne tenner som voksen. Det er funnet rester av en liten frosk (som kan ha blitt spist som kadaver) i en prøve av kinnebær fra nepdyr fra Shoalhaven -elven i New South Wales. Et ungt næbdyr er utstyrt med et sett med grunnrotede premolære og molartenner plassert på baksiden av regningen, men disse faller ut rundt den tiden en ungdom begynner å spise faste byttedyr. Tennene erstattes av grove slipeputer som vokser kontinuerlig for å motvirke naturlig slitasje - en veldig praktisk funksjon, ettersom slipemateriale som sand ofte ved et uhell kan komme inn i næbdyrets munn når det snapper opp byttet fra bunnen.

Som et uttrykk for at platypus-dietten består av små, myke, byttende gjenstander som er tygget ganske fint allerede før de svelges, er næbdyrets mage liten og mangler evne til å skille ut fordøyelsesenzymer eller saltsyre. Imidlertid inneholder nebbdyrens mage Brunners kjertler, som produserer en slimrik sekresjon for å smøre tarmveggene og hjelpe effektivt næringsopptak der.

Fordi næbdyret er et relativt lite, varmblodig dyr, trenger det mye mat for å tjene som drivstoff. Studier i fangenskap har vist at voksne menn trenger å spise omtrent 15-28% av kroppsvekten i mat hver dag for å opprettholde god fysisk form. På samme måte har det gjennomsnittlige daglige matinntaket av dyr som okkuperer en tasmansk innsjø blitt estimert til å være 19% av kroppsmassen. Ikke overraskende øker energibehovet til lakterende kvinner betraktelig etter hvert som deres avkom vokser. Det ble for eksempel funnet at daglig matforbruk av en mor i fangenskap økte fra rundt 14% av kroppsvekten hennes i den første ammemåneden til litt mer enn 36% i den siste ammingen.

Hjemmetrekk, bevegelser og spredning

Basert på gjenopptaksstudier utført langs bekker i Victoria, måler en mannlig platypus 'hjemområde vanligvis 6-11 kilometer i lengde. Til sammenligning er et hjemmebane for kvinner vanligvis 2-4 kilometer langt. Forskjellen gjenspeiler det faktum at en mann prøver å omfatte så mange kvinnelige hjemmebaner som mulig i sitt eget for å forbedre mulighetene for parring. Selv om voksne hanner prøver å unngå å komme i direkte kontakt med hverandre, spesielt like før og i hekkesesongen, overlapper mannlige hjemområder ofte til en viss grad. Hjemområder for kvinner overlapper også vanligvis, på en velordnet måte som sikrer at hver hunn har nok plass til å oppdra ungene sine. De lengste platypus -hjemmene som er beskrevet hittil, strakte seg henholdsvis 15,1 kilometer (hann) og 6,0 kilometer (hunn). De fleste voksne bruker stabile boligområder i perioder på minst flere år.

I en viktoriansk radiosporingsstudie besøkte menn og kvinner vanligvis 24-70% av hjemmet sitt på en gitt dag. Voksne har blitt dokumentert for å reise opptil 4,0 kilometer (hunn) eller 10,4 kilometer (hann, inkludert tilbakesporing) langs en bekk eller elvekanal i en enkelt aktivitetsperiode. Ved Lake Lea i Tasmania omfattet daglige mannlige aktivitetsområder 3-35 hektar (opptil 25% av det totale overflatearealet) med hunner som brukte 2-58 hektar (opptil 41% av overflatearealet). Underjordisk svømming er beregnet til å være mest effektiv når et næbdyr reiser med en hastighet på 0,4 meter/sekund (1,4 kilometer i timen). Imidlertid fortsetter en næringsfugl vanligvis med en roligere hastighet på 0,1-0,7 kilometer i timen når den dykker og dukker opp igjen.

Ungdomsspredning antas å være en viktig mekanisme for å redusere innavl og gjøre det mulig å befolke ledige habitater. Det er godt etablert at unge menn beveger seg lengre i gjennomsnitt enn unge kvinner, og at kvinner er mer sannsynlig enn menn å bosette seg i nærheten av der de vokste opp. Fordi antall unge fanget i levende fangststudier i viktorianske bekker synker ganske kraftig sent på høsten, antas det også at mange ungdommer starter spredning på denne tiden av året. Unge spredte hanner har vært kjent for å reise mer enn 50 kilometer i Yarra -elvesystemet og nesten 45 kilometer i Wimmera -elvesystemet, og kan utvilsomt noen ganger våge seg mye lenger.

Bilder med lov av L. Berzins (ovenfor), B.Catherine (under)

Platypus sover hovedsakelig i huler som ligger i nærheten av vannkanten, selv om de noen ganger kan skjule seg i en praktisk hulkubbe eller (i Tasmania) i en tett klump med lavt voksende vegetasjon. Platypus -huler er delt inn i to typer: hekkehuler og campinghuler.

En hekkende grav gir ly for en mor og hennes avkom i flere måneder. Den er vanligvis 3-6 meter lang (målt i en rett linje fra inngangen til hekkekammeret), selv om den kan være mye lengre, spesielt langs elver som er utsatt for store flom. Inngangen er omtrent oval i kontur og akkurat stor nok til at en voksen næbdyr kan komme inn (som vist til høyre). Når en mor til unge ungdommer kommer inn eller ut av hulen, blokkerer hun inngangstunnelen med en serie på 2-9 komprimerte jordplugger (eller “mops”). Det mente at mopsene både avskrekker rovdyr fra å komme inn og hjelper til med å beskytte ungdommer fra å drukne hvis flom oppstår.

Campinggraver er okkupert av dyr som ikke bryr seg om egg eller unger. De er vanligvis 1-2 (men kan være 4 eller flere) meter lange. Forskning har vist at innganger til campinghull noen ganger er plassert under vann, mens andre vanligvis er godt gjemt under en underskåret bred eller overhengende vegetasjon som vist nedenfor (inngangspunkter markert med røde piler).

En nebbdyr vil normalt oppta to eller flere campinggraver i løpet av noen uker, inkludert noen som kan brukes av andre individer. For eksempel fant en radiosporingsstudie utført langs en bekk i det sørlige Victoria at mellom 6 og 12 huler ble okkupert av hvert av fem dyr (3 hanner, 2 hunner) overvåket i 28 til 38 dager. Tre dyr okkuperte minst en hule kjent for å bli brukt av et annet dyr under studien, selv om bare en hule noen gang var okkupert av to individer samtidig.

Reproduksjon

Platypus har blitt registrert parring på slutten av vinteren og våren (topp i ca september) i Victoria og New South Wales avl antas å forekomme noen uker tidligere i gjennomsnitt i Queensland og noen uker senere i Tasmania. Kamerater danner ikke varige parbånd: hanner oppdager så mange kvinner som mulig, og hunner oppdrar ungene sine uten mannlig hjelp.

En clutch med 1-3 hvite, læraktige egg (15-17 millimeter lange) legges omtrent 2-3 uker etter parring. Eggene inkuberes deretter i 10-11 dager i en underjordisk hekkehul, klemt mellom en hunnes krøllete hale og magen. Ungene er små og umodne når de klekkes. Deres utgang fra egget assisteres av en fremtredende støt (eller "caruncle") på enden av trynet, en innad buet eggtann og bittesmå klør på føttene.

Etter klekking utvikler babyene seg i hekkegraven i flere måneder før de kommer i vannet for første gang om sommeren. I hele denne perioden lever de bare av melk. Fordi en kvinnelig næbdyr ikke har brystvorter, feier en baby stubbe regningen rytmisk fra side til side for å slurpe opp melk som skilles ut direkte på mors mage fra to runde hudflekker. Platypus melk er tykk og rik, og inneholder i gjennomsnitt omtrent 39% fast stoff (sammenlignet med 12% fast stoff i kumelk), 22% fett (omtrent seks ganger gjennomsnittsverdien for kumelk) og 8% protein (mer enn det dobbelte av gjennomsnittet verdi for kumelk).

Ungdyr er fullpelsede, godt koordinerte og omtrent 80% av voksenlengden når de først kommer i vannet, (som vist ovenfor). De lærer ikke å svømme eller finne mat av moren, men må mestre disse ferdighetene på egen hånd gjennom prøving og feiling.

Hanner og kvinner modnes begge i en alder av to år, selv om noen kvinner kanskje ikke vokser unge før de er fire år eller mer. En langtidsstudie utført langs den øvre Shoalhaven-elven i New South Wales konkluderte med at mindre enn halvparten av alle hunnene avler i gjennomsnitt hvert år (område = 18-80%). Langs både Shoalhaven -elven og urbane bekker nær Melbourne, vokser flere hunner i år når vannføringen har vært rikelig i de fem månedene før parring begynner, noe som tyder på at dette er en avgjørende periode for en hunn å lagre fett før kroppen bestemmer seg for å avle . Reproduksjonssuksess kan også reduseres sterkt hvis det skjer store flom i perioden da ungdommene okkuperer hylninger, antagelig fordi unge dyr drukner når hulen blir oversvømt.

Bilder med tillatelse fra Ann Killeen (over), APC (nedenfor)

Frieri, parring og reirbygging

Basert på studier i fangenskap, bestemmer en kvinnelig næbdyr når frieri oppstår. Dette resulterer ofte i at hannen tar tak i spissen av halen i regningen og svømmer med henne i en stram sirkel (som vist ovenfor) eller blir slept bak henne mens hun vrir seg rundt vannoverflaten. Selve parringshendelsen varer vanligvis 3-4 minutter, og kan oppstå enten mens begge dyrene støttes på grunt vann av en struktur (for eksempel en delvis nedsenket tømmerstokk) eller mens de flyter på dypere vann.

En rekke parringsstillinger er beskrevet. En relativt stor hann (1,6 kg) monterte partneren ovenfra og bakfra, svøpte halen under kroppen hennes og grep bakføttene hennes og bak med føttene for å beholde posisjonen. I kontrast lå en mindre hann (1,1 kg) på siden ved siden av partneren hans mens han brukte regningen til å gripe nakken hennes og bakføttene for å gripe kroppen hennes. Par som parrer seg mens de flyter i vannet, kan ende med å vende i motsatte retninger og opp ned i forhold til hverandre, og tvinge dem til å rotere rundt sin lange akse slik at hver enkelt kan puste etter tur.

En hunn begynner å samle materiale for å bygge et reir omtrent 1-2 uker etter parring. Hun fortsetter denne aktiviteten i 2-5 netter, og avsluttet kort tid før hun trekker seg tilbake til hulen for å legge og ruge eggkløten. I fangenskap ble kvinner observert ved å bruke regningen for å samle flytende gress og blader fra vannoverflaten. Dette materialet ble deretter ført under kroppen til halen, som ble krøllet fremover for å holde bunten fast mot en kvinnes mage da hun svømte til hekkende inngang. Det ferdige reiret har form av en hul kule eller kopp. Fordi våte materialer brukes til å bygge et nebbdyr rede, er det lite sannsynlig at reiret tjener til å holde egg og unger varme. I stedet er sannsynligvis hovedrollen å opprettholde fuktigheten i hulen, slik at egg og små hårløse unger ikke tørker ut når moren må gå for å finne mat eller utføre andre plikter.

Foto med tillatelse fra M. Kirton

Sosial kommunikasjon

Det er ingen holdepunkter for at platypus bruker lyd for å kommunisere med hverandre, bortsett fra at det av og til produserer et grovt knurring (lik støyen fra klager fra en kyllinghøne) når de føler seg truet eller irritert.

Selv om akvatiske pattedyr vanligvis ikke stoler mye på luktesansen, har nebbdyret et eksepsjonelt stort antall gener som koder for spesielle luktreseptorer som ligger i vomeronasal (eller Jacobsons) organ som finnes i munntaket. Hos andre pattedyr brukes vomeronasal -organet hovedsakelig til å oppdage lukt produsert av medlemmer av samme art.

Når det gjelder platypus, har begge kjønn duftkjertler plassert i bunnen av nakken. Kjertlene er mye større hos voksne menn enn kvinner og blir mer aktive hos begge kjønn i hekketiden. Når menn blir håndtert på denne tiden av året, slipper kjertlene ofte ut små dråper av en lysegul væske med en sterk, muskuløs lukt. En mann holdt i fangenskap har også blitt sett slippe ut en gul, slimete væske fra cloacaen hans etter å ha svømt til bunnen av et basseng og deretter stanset over en stein eller et annet objekt. Personen som rapporterte denne hendelsesforløpet, anså det sannsynligvis for å være en form for markeringsatferd.

Dødelighetsfaktorer

En analyse av 183 døddyr fra platypus rapportert til APC fra 1980 til 2009 i Victoria fant at dyr oftest døde etter å ha druknet i ulovlige garn eller feller for å fange fisk eller kreps/yabbies (56% av alle dødeligheter). Bare 18% av ofrene ble drept av mer eller mindre naturlige årsaker (som rovdyr, tørke og flom). However, this figure undoubtedly underestimates the actual impact of natural factors, given that many victims of predation are presumably eaten entirely, and those dying from starvation, disease or heat stress are undoubtedly less likely to be found (and the cause of death accurately identified) than those killed directly by human activities. It’s also worth noting that use of enclosed crayfish/yabby traps In Victoria was completely banned beginning in July 2019. Apart from nets and traps, mortality factors identified in the Victorian study (in decreasing order of importance) were as follows:

  • Predation by dogs, foxes or birds of prey – 13% of victims
  • Irrigation pumps, mini-hydro turbines or other infrastructure – 10% of victims
  • Embedded fishing hooks or discarded fishing line – 5% of victims
  • Entanglement in other sources of litter – 4% of victims
  • Flooding – 3% of victims
  • Run over by a car – 3% of victims
  • Shot or bludgeoned by humans – 2% of victims
  • Drought – 2% of victims
  • Other (such as juveniles dug up during earth-moving works) – 2% of victims

By comparison, a study of factors contributing to 23 platypus mortalities in the mid-1990s in Tasmania concluded that the most common cause of death was attack by domesticated dogs (43% of victims). This was followed by being run over by a car (30% of victims), starvation or exposure due to natural causes such as flooding (17% of victims) and infection by the ulcerative fungus Mucor amphibiorum (9% of victims). Differences in the Victorian and Tasmanian findings reflect the fact that:


Why the Platypus Will Never Have a Stomach

Bizarrely, many species of animals, such as the carp and platypus, lost their stomachs in the evolutionary past, and new research suggests they may never evolve the organs back.

The stomach is the part of the gut where the main part of digestion takes place. Glands in this organ secrete enzymes known as pepsins, which break down proteins, and strong acids that soften food and help the enzymes work. The glands first appeared about 450 million years ago, and they represent an evolutionary innovation found exclusively in jawed creatures with backbones.

Surprisingly, the gastric glands that define the stomach are missing in a number of jawed vertebrates. In 1805, the French zoologist Georges Cuvier discovered that many teleosts, or the largest living group of fish, such as the carp family, lack stomachs. The past 200 years of research suggests that up to 27 percent, speaking conservatively, of all teleost species may lack stomachs. Primitive bony fish such as lungfish and some cartilaginous fish such as chimeras lost the organs as well. [See Photos of World's Freakiest-Looking Fish]

Fish are not the only creatures that can lack stomachs. All of the monotremes, or egg-laying mammals such as the platypus and echidna, also lost their stomachs during the course of evolution.

Scientists wondered if all of these examples of stomach loss had anything in common. Moreover, the researchers wanted to know if these animals might reinvent the stomach one day. There are a number of evolutionary instances of species redeveloping complex traits for instance, a number of stick insects apparently reinvented the wing.

Stomach loss specifics

Since many animals have now had their genomes sequenced, researchers investigated 14 species with and without stomachs to see what genes they all might be missing. The scientists found that in all species examined, stomach loss was clearly linked with the complete loss of the genes responsible for pepsin and acid digestion.

The researchers suggest the ancestors of these stomach-free species grew to depend on diets in which digestion via pepsins and acids was not likely or even possible. For instance, diets rich in chalky shells or bottom muck can neutralize stomach acids. If these species adapted to survive without the need for a stomach, the genes for its function could then be lost by mutation over time without ill effect. These genes can be energetically costly to maintain, which could hasten their loss if they were rendered superfluous.

The investigators noted the loss of these genes suggests the reinvention of the stomach in these species is highly unlikely. Although species can redevelop complex traits, past research found the ancestors of those species retained the genes for those characteristics, and their descendants merely reactivated the genes. In contrast, the stomachless species the researchers analyzed have apparently lost the complex genes for gastric digestion beyond the point of recovery.

"It appears that once the stomach is lost, that's all folks," study author Jonathan Wilson, a comparative physiologist at the University of Porto's Interdisciplinary Center for Marine and Environmental Research in Portugal, told LiveScience.

Regaining a stomach

Still, it might be possible for these species to regain stomachs in the distant future if they adapt genes similar to ones for acid and pepsin digestion. These similar genes "could, in theory, evolve similar functions" to those necessary for stomachs, study lead author Filipe Castro, an evolutionary biologist at the University of Porto's Interdisciplinary Center for Marine and Environmental Research,told LiveScience.

Future research can look for a missing link in the evolution of stomach loss &mdash "animals lacking a stomach but having retained the genes," Wilson said. However, since there are at least 5,000 vertebrate species without stomachs, any such work could be like searching for "a needle in a haystack," he added.

Scientists can also investigate why the stomach emerged and persisted in evolution. "That will help to understand the phenomenon of loss," Castro said.

And researchers may be interested to find out what would happen if the genes for acid and pepsin digestion were inserted back into stomachless species.

"To put a stomach in a stomachless animal! Modern molecular biology techniques might allow this experiment," Castro said.

Castro, Wilson and their colleagues detail their findings online Dec. 4 in the journal Proceedings of the Royal Society B.


Pattedyr

A mammal is an animal that feeds its babies with milk when it is young. There are over 4,500 types of mammals. Many of the most popular animals we know are mammals, for example, dogs, cats, horses, cows, but exotic animals like kangaroos, giraffes, elephants and anteaters belong to this group, too. Mennesker are also mammals.

Mammals live in all regions and climates. They live on the ground, in trees or underground. Polar bears, reindeer og seals are mammals that live in the Arctic regions. Others, like camels or kangaroos foretrekker the world&rsquos dry areas. Seals and whales are mammals that swim in the oceans bats are the only mammals that can fly.

Mammals have five features that make them different from other animals:

  • Female mammals produce milk and feed their babies with it.
  • Only mammals have hair or hair-like skin. All mammals have hair at least some time in their lives.
  • Mammals are warm-blooded. Their body temperature always stays the same and does not change with the outside temperature.
  • Most mammals have a larger and well-developed brain. They are more intelligent than other animals.
  • Mammals protect their babies more than other animals. De prepare them for framtid liv.

People have hunted mammals for alder. They ate their food and made clothes out of their skins. Thousands of years ago wild mammals were domesticated and gave human beings milk, wool and other products. Some mammals, like elephants and camels are still used to transport varer. In poorer countries farmers use cows or oxen, to plough fields.

Today some mammals are hunted illegally. Whales are killed because people want their meat and oil, elephants are killed for the ivory of their tusks.

Mammals are often kept as pets. Among them are cats, dogs, rabbits or guinea pigs.

Mammals are useful to people in many other ways. Some help plants grow and eat skadelig insects. Others eat weeds and prevent them from spreading too far. De Avfall of mammals is used as fertilizers that improve the quality of soil.

Types of mammals

Mammals are divided into three groups:

  1. Monotremes are mammals that lay eggs, like a bird. They live in Australia and New Zealand. De platypus belongs to this group
  2. Marsupials are mammals that raise their young ones in a pouch in their bodies.
  3. Placentals are the largest group of mammals. The babies grow inside their mothers until they are ready to be born. Humans are placentals.

Mammals and their bodies

Skin and hair cover a mammal&rsquos body. Some mammals have horns, claws og hoofs. The hair or fur of a mammal has many functions. The colour often blends in with the world around them and allows them to hide from their enemies. Some mammals produce needles or sharp hair that protects them from attack. But the main function is to keep the body warm.

Mammals have glands that produce substances that the body needs like hormoner, svette and milk.

A mammal&rsquos skeleton is made up of three parts:

  1. De skull inneholder hjerne, teeth and other organs.
  2. De spine or backbone enables mammals to stand or walk.
  3. Limbs are legs and arms of a mammal, often with strong bones.

Mammals have a four-chambered heart system that pumps blood into all parts of their body. The blood brings oksygen to muscles and vev. The red blood cells of mammals can carry more oxygen than in many other animals. Because mammals have a high body temperature they must burn a lot of food.

Pattedyr digest food through their digestive system. After food is eaten through the mouth it goes down the hals into the stomach and passes through the intestines. Mammals that eat plants have a complicated system with long intestines that help break down food. Flesh is easier to digest so meat-eating mammals have a simpler stomach.

Mammals breathe air through their lungs. Most of them have noses or snouts with which they take in air. Dolphins and whales breathe through a hole in the top of their back.

A whale blowing air out of its body - Aqqa Rosing-Asvid

Mammals and their senses

Mammals have five senses that tell them what is happening in their omgivelser. Not all senses are developed equally among mammals.

Pattedyr rely on smell to find food and warn them of their enemies. Mange arter use smell to communicate with each other. Humans, apes and monkeys have a relatively bad sense of smell.

Taste helps mammals identify the food that they eat. Most mammals have a good sense of hearing. Some mammals use their hearing to detect objects in the dark. Bats, for example, use sounds to navigere and detect liten insects. Dolphins also use such a system to find their way around.

While higher primates, like humans, apes and monkeys have a highly developed sense of sight other mammals are nearly blind. Most of these mammals, like bats, are active at night.

Mammals have a good sense of touch. They have nerves on all parts of their body that let them feel things. Cats and mice have whiskers with which that they can feel themselves around in the dark.

What mammals eat

Herbivores are mammals that eat plants. They have special teeth that allow them to chew food better. Examples of herbivores are deer, cows and elephants. The giant panda is a plant eater that only eats bamboo.

Carnivores are mammals that eat other animals. Cats, dogs, tigers, lions, wolves belong to this group. They are hunters that tear deres prey apart with sharp teeth. They do not chew their food very much.

Omnivores are mammals that eat plants and meat. Bears, , apes, pigs and humans are examples of omnivores.

How mammals move


Most mammals live and move on the ground. They have four legs and walk by lifting one foot at a time or by trotting. Kangaroos hop and use their hale til balancing.

Mammals that live in forests spend a lot of their time in trees. Monkeys can grasp tree grener med claws and can hang on to them with their curved tail. Often mammals spend time hanging upside down in trees.

Dolphins and whales are mammals that live and move around in water. Instead of limbs they have flippers which they use to move forward. Other animals, like the flodhest, only spend some time in the water.

Bats are the only flying mammals. Their wings are made of skin stretched over their bones. They can fly by beating their wings up and down.

Gophers and føflekker are mammals that spend most of their life underground.

How mammals have babies

Pattedyr reproduce when a male&rsquos sædceller gets into contact with a hunn egg and fertilizes den. A young mammal grows inside the female&rsquos body. Before this can happen mammals mate. Males and females stay together for a sikker tid.

Unborn mammals live their mother&rsquos body for different periods of time. While hamsters are born after only 16 days, it takes elephants 650 days to give birth. Menneskelig pregnancies last about 9 months.
Many new-born mammals, like horses and camels, can walk and run shortly after they are born.

Marsupials give birth to babies that attach themselves to their mothers. They stay in pouches because they are too weak to live alone. Almost all marsupials, including kangaroos, koala bears or wombats live in Australia .

After birth the glands av en hunn mammals produce milk. Some mammals sykepleier their babies for only a few weeks. Others, for example elephants, give milk to their babies for a few years.

De duck-billed platypus og echidnas are the only mammals that lay eggs. After the young hatch they drink milk from their mother, just like other mammals do.

Life habits

Many mammals live in families or groups. Wolves and lions help each other in their Søk for food and protect each other from attackers.
Leopards, cats, tigers and other mammals foretrekker living alone . They do not dele their living space and food that they have, however males and females get together to mate.
Mammals can mark the areas that they live in. They defend these areas by fighting off attackers. Some mammals claim territories only during the breeding season.


Many mammals migrate during special times of the year in order to get food and survive. North American bats travel to the south because insects become scarce during the cold winter months. Zebras and other wild animals follow the rainy seasons in Africa to find green grass. Whales migrate to warmer southern waters off the coast of Mexico to give birth to babies because they could not survive in the cold waters of the Arctic Ocean.

Some mammals hibernate because they cannot find enough food to survive. Their body temperature falls, heartbeat and puster become slower. During this period hibernating mammals do not eat. They live from the fat of their bodies. Bats, squirrels og annen rodents hibernate.

Pattedyr defend themselves from attackers in many ways. Hoofed mammals can run quickly in order to get food or escape. Squirrels rush into trees to hide. Some animals have special features at protect them from enemies. Skunks spray a bad smelling væske to keep off attackers. De fur of mammals sometimes changes with its omgivelser. Arctic foxes, for example, are brown in summer and in the winter their coats turn white.

Squirrel eating a peanut by DAVID ILIFF

History of mammals

The first mammals probably utviklet seg fra krypdyr about 200 million years ago during the Mesozoic periode. De var rather small in a time when dinosaurs hersket the lands. When the dinosaurs died out about 65 million years ago mammals became the dominerende land animals. Many mammals became extinct i løpet av Istid , which ended thousands of years ago.

Today, some arter are in konstant danger of becoming extinct because they are hunted by humans. Hunters and poachers earn money by selling fur, tusks and other parts of mammals. Larger wild animals are often brought to zoos where they are protected.


Reproduksjon

When the platypus was first encountered by European naturalists, they were divided over whether the female laid eggs. This was not confirmed until 1884, when W. H. Caldwell was sent to Australia, where, after extensive searching assisted by a team of 150 Aborigines, he managed to discover a few eggs. Mindful of the high cost per word, Caldwell famously but tersely wired London, "Monotremes oviparous, ovum meroblastic." That is, monotremes lay eggs, and the eggs are similar to those of reptiles in that only part of the egg divides as it develops.

The species exhibits a single breeding season mating occurs between June and October, with some local variation taking place between different populations across its range. Historical observation, mark-and-recapture studies, and preliminary investigations of population genetics indicate the possibility of both resident and transient members of populations, and suggest a polygynous mating system. Females are thought likely to become sexually mature in their second year, with breeding confirmed still to take place in animals over 9 years old.

Outside the mating season, the platypus lives in a simple ground burrow, the entrance of which is about 30&nbspcm above the water level. After mating, the female constructs a deeper, more elaborate burrow up to 20&nbspm long and blocked at intervals with plugs . The male takes no part in caring for its young, and retreats to his year-long burrow. The female softens the ground in the burrow with dead, folded, wet leaves, and she fills the nest at the end of the tunnel with fallen leaves and reeds for bedding material. This material is dragged to the nest by tucking it underneath her curled tail.

The female platypus has a pair of ovaries, but only the left one is functional. The platypus' genes are a possible evolutionary link between XY and ZW sex-determination systems because they have the DMRT1 gene possessed by birds on their X chromosomes. It lays one to three small, leathery eggs , about 11&nbspmm in diameter and slightly rounder than bird eggs. The eggs develop ''in utero'' for about 28 days, with only about 10 days of external incubation . After laying her eggs, the female curls around them. The incubation period is divided into three phases. In the first phase, the embryo has no functional organs and relies on the yolk sac for sustenance. The yolk is absorbed by the developing young. During the second phase, the digits develop, and in the last phase, the egg tooth appears.

The newly hatched young are vulnerable, blind, and hairless, and are fed by the mother's milk. Although possessing mammary glands, the platypus lacks teats. Instead, milk is released through pores in the skin. The milk pools in grooves on her abdomen, allowing the young to lap it up. After they hatch, the offspring are suckled for three to four months. During incubation and weaning, the mother initially leaves the burrow only for short periods, to forage. When doing so, she creates a number of thin soil plugs along the length of the burrow, possibly to protect the young from predators pushing past these on her return forces water from her fur and allows the burrow to remain dry. After about five weeks, the mother begins to spend more time away from her young and, at around four months, the young emerge from the burrow. A platypus is born with teeth, but these drop out at a very early age, leaving the horny plates with which it grinds its food.


Could a Platypus Poison Me?

As if egg-laying, nippleless nursing and electroreception in a mammalian species weren't enough for you to wrap your mind around, the platypus has one more curve ball to toss your way. The male platypus has a spur on either hind foot that excretes venom. Though females are also born with the spurs, they fall off before adulthood. Aside from two other mammals -- certain species of shrew and solenodons -- harboring venom is a trait usually reserved for reptiles and amphibians. Put all of these traits together and what do you have? An animal that straddles three classes: mammal, bird and reptile.

But why would the male platypus need venom? The relatively docile animal has few predators, which include carpet snakes, eels and foxes, and doesn't need the toxin for hunting [source: Hamilton]. The only probable explanation that researchers have come up with is that males may use it offensively during mate competition. In fact, the male platypus produces venom mostly during the spring, which just happens to be when platypus couples breed [source: National Institutes of Health]. Apparently, the venom isn't meant to kill other males, only to provide for a rousing fight.

That isn't to say that platypus spurs feel like a meager pin prick. Even though the platypus only weighs around 5 pounds (2.2 kilograms), if you're engaged in a wrestling match with a male, getting stabbed with a venom-filled spur isn't a pleasant experience. Although dogs have died from platypus poison, there have been no recorded human fatalities. Platypus venom probably won't kill you, but it will cause swelling at the wound site and extreme pain that could last for weeks [source: Day]. Platypus venom shares some molecules also found in reptile venom, but researchers determined that the platypus' poison capacity evolved separately [source: Whittington et al].

This platypus offensive adaptation could end up helping humans. Since the platypus is one of three mammals that can produce venom, researchers want to determine the specific pain response pathway it stimulates in humans. They could then utilize that information to develop new pain relief medications and antibiotics, because today's available treatments don't affect pain induced by platypus venom [source: ScienceAlert].

Due to the platypus' many anomalies, more than 100 scientists recently collaborated for the Platypus Genome Project, which they completed in spring 2008. Like the Human Genome Project, this undertaking sought to map the entire platypus genome to understand how an animal with such a hodgepodge of traits could have evolved. They determined that platypuses split from our last common ancestor about 166 million years ago and share about 80 percent of the same genetic coding as other mammals [source: Bryner]. Yet, they don't have the X and Y chromosomes that determine the sexes of offspring like in other mammals. Instead, platypus sex chromosomes more closely resemble those of primitive birds, which could provide insight into the genetic footprinting that led to our own coding [source: ScienceAlert].

Now that scientists know more about how the Australian animal evolved, it's raised more questions as to why it is the way it is and how it relates to mammals, birds and reptiles. In just over 200 years, the platypus has ascended from taxidermy "hoax" to poisonous guide into the animal kingdom's genetic puzzle.


Earth’s oddest creature: Scientists discover the platypus has mammal, bird, and reptile genes!

COPENHAGEN, Denmark — If you’ve ever seen a duck-billed platypus, you probably said “wow, what an odd-looking creature.” A new study finds you don’t know the half of it! An international team of researchers says the platypus may be the oddest mammal on Earth. After mapping the animal’s genome, the team finds your average platypus not only carries mammal genes, but bird and reptile genes too!

Researchers from the University of Copenhagen say this beaver-like mammal from Australia has a whole list of bizarre characteristics. For starters, the platypus lays eggs instead of having live babies. Although it has webbed feet and is an excellent swimmer, it has fur that glows under UV light. The platypus even sweats milk and has extremely venomous spurs on its legs.

If that’s not odd enough for you, the platypus is one of the few mammals that have no teeth. It doesn’t end there though, as scientists say these creatures also have 10 sex chromosomes in their genes while mammals like humans only carry two.

The duck-billed platypus is classified as a protected species. The International Union for Conservation of Nature considers them near-threatened. (Credit: Meg Jerrard on Unsplash)

“The complete genome has provided us with the answers to how a few of the platypus’ bizarre features emerged. At the same time, decoding the genome for platypus is important for improving our understanding of how other mammals evolved — including us humans. It holds the key as to why we and other eutheria mammals evolved to become animals that give birth to live young instead of egg-laying animals,” explains Professor Guojie Zhang from Copenhagen’s Department of Biology in a university release.

Still carrying its ancient origins

The study finds the platypus belongs to an ancient group of mammals called monotremes. These animals existed millions of years before modern-day mammal species emerged on Earth. Unlike many species that lose several of their prehistoric genes however, this Swiss Army knife of animals still carries many of the same features its ancestors did.

“Indeed, the platypus belongs to the Mammalia class. But genetically, it is a mixture of mammals, birds and reptiles. It has preserved many of its ancestors’ original features — which probably contribute to its success in adapting to the environment they live in,” Prof. Zhang says.

Researchers say one of this mammal’s strangest characteristics is that it lays eggs. At the same time, it still has mammary glands to feed its children. However, the platypus does this by sweating out milk rather than producing it from nipples.

Study authors explain that humans lost all three of their vitellogenin genes during evolution. These are the genes responsible for making egg yolks. Chickens, obviously, have all three of these genes. The genetic study reveals that the platypus still carries one of these three vitellogenin genes. This is how the platypus continues to lay eggs instead of having live births.

Unlike species that need all three genes to make eggs, the platypus only needs one egg-laying gene because it also produces milk for its young. Researchers add the other two genes dropped off during evolution around 130 million years ago.

More platypus mysteries solved

Researchers also discovered that these Australian creatures produce milk similar to cows and humans even though they sweat it out. This is because the lost vitellogenin genes have been replaced by casein genes. These genes produce proteins which are key to mammal milk.

“It informs us that milk production in all extant mammal species has been developed through the same set of genes derived from a common ancestor which lived more than 170 million years ago — alongside the early dinosaurs in the Jurassic period,” Zhang explains.

The team also uncovered what happened to the platypus’ teeth. Although their nearest ancestors did have teeth, today’s platypus has two horned plates which mash up bugs and shellfish to eat. Their genes reveal the species lost their teeth around 120 million years ago after four of the eight genes which make teeth disappeared from their genome.

As for their extra sex chromosomes, study authors say the 10 chromosomes show a platypus actually has more in common with a chicken than humans. Unlike people who have an X and Y chromosome, the platypus has five X and five Y DNA molecules.

Currently, the duck-billed platypus is classified as a protected species. The International Union for Conservation of Nature considers them near-threatened.


Se videoen: Mobbed by Raccoons 25 Tuesday Night 03 Nov 2020 (August 2022).