Informasjon

Den røde panda - profilen

Den røde panda - profilen



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

portrett

navnBilde: Rød panda
Andre navn: Liten panda, kattebjørn, ildrev
Latinsk navn: Ailurus fugens
klasse: Pattedyr
størrelse: ca. 60 cm (hode-skrog-lengde)
vekt: 3 - 6 kg
alder: 6 - 15 år
utseende: rød pels på ryggen, svart pels på brystet og magen
kjønnsdimorfisme: Ja
ernæring typen: hovedsakelig planteetere (planteetere)
mat: Bambus, bær, frukt, fugleegg, insekter
spread: Nepal, Myanmar, India
opprinnelig opprinnelse: Asia
Sove-våkne rytme: nattlig
habitat: Tropisk regnskog, fjellskog
naturlige fiender: Marten, Leopard
kjønnsmodning: om begynnelsen av det tredje leveåret
paringstiden: Januar - februar
Drektighets: 125 - 140 dager
kullstørrelse: 1 - 4 unger
sosial atferd: Ensomere
Fra utryddelse: Ja
Ytterligere profiler av dyr finnes i leksikon.

Interessante fakta om Røde Panda

  • The Red Panda eller Ailurus fugens er den eneste representanten for Small Pandaer og er også kjent under navnene ildrev, bjørnekatt eller gullhund.
  • Det koloniserer bare noen sørvestlige regioner i Kina og de østlige Himalaya fra Nepal til Myanmar.
  • Der bor han i høyder mellom to tusen og fire tusen meter i fjellskog og bambus tett overgrodd jungel.
  • Røde Panda foretrekker temperaturer opp til 25 ° C. Hvis det blir for varmt i middagssolen, vil det trekke seg tilbake i kule steinhuler eller sove strukket ut i tretoppene.
  • Den røde pandaen veier inn i en skulderhøyde på ikke mer enn 30 centimeter og veier opptil seks kilo. Han har en kobberrød øverst, på brystet og magen svart pels og en buskete, gulaktig og utydelig stripete hale. Ansiktet har den karakteristiske hvite tegningen.
  • Som en overveiende skumring og nattlig pattedyr, forblir den røde pandaen vanligvis på ett sted og holder seg i trærne på mesteparten av tiden. Sjelden er det røde pandaer som reiser i de tidlige morgentimene.
  • Røde pandaer lever i utgangspunktet som ensomme, men kan også gå sammen for å danne små familieforeninger.
  • For å forsvare det territorielle kravet mot konspesifikasjoner, kutter den røde pandaen regelmessig ikke bare grenene, men også jorda og distribuerer en duftutskillelse, som sterkt minner om lukten av moskus.
  • Han skylder navnet sitt, som er mye brukt i tyskspråklige land, til steinbit, som han renser mye etter en lur ved å slikke hele pelsen som en katt.
  • Den røde pandaen er et rovdyr som lever hovedsakelig av bambus, men også på jakt etter smågnagere, fugler og eggene deres og store insekter. I tillegg fungerer frukt, bær, eikenøtter, gress og røtter som viktige matkilder.
  • Mange røde pandaer blir bytte for martens og snøleoparder.
  • I tilfelle fare trekker den røde panda seg inn i sprekker eller på et tre. Hvis han blir angrepet på bakken, står han på bakbeina og forsvarer seg med kvaler, noe som kan forårsake alvorlig skade på forfølgeren deres av de skarpe klørne noen ganger.
  • Paringssesongen til Røde Pandaer strekker seg fra januar til februar. Parringen finner sted først etter at hannen har bitt seg inn i nakken på hunnen.
  • Etter en svangerskapsperiode på 130 dager i gjennomsnitt føder hunnen en enkelt eller flere blinde valper i et hekket polstret hekkede hulrom. Disse blir ammet av moren i fem måneder.
  • I naturen er forventet levealder for Røde Panda omtrent ti år, men fangenskapelige eksemplarer kan leve opp til femten år.