Informasjon

Buketten - profil


portrett

navn: Struts
Andre navn: Afrikansk struts
Latinsk navn: Struthio camelus
klasse: Fugler
størrelse: 1,60 - 2,7m
vekt: 70 - 150 kg
alder: 15 - 35 år
utseende: svart, hvitt, grått
kjønnsdimorfisme: Ja
ernæring typen: hovedsakelig planteetere (planteetere)
mat: Gress, blader, insekter, frø
spread: Afrika
opprinnelig opprinnelse: Afrika
Sove-våkne rytme: dagslys og skumring aktiv
habitat: Savannah
naturlige fiender: Gepard, hyene, leopard, løve
kjønnsmodning: med 2 - 5 år
paringstiden: Juli - oktober
hekkesesongen: 40 - 50 dager
kullstørrelse: 4 - 8 egg
sosial atferd: gruppebygging
Fra utryddelse: Nei
Ytterligere profiler av dyr finnes i leksikon.

Interessant om buketten

  • Selv om struts tilhører fuglene, kan de ikke fly på grunn av vekten.
  • Risikoen stikker ikke strutsen hodet i sanden, men løper av gårde. Han når en toppfart på 70 km / t. Rask nok til å unnslippe de fleste rovdyr.
  • Strutser trenger ikke å drikke teoretisk. Væskebehovet kan nesten utelukkende dekkes av maten.
  • Et strutsegg veier opptil 2 kg (til sammenligning tilsvarer det omtrent 25 kyllingegg).
  • Struts har ingen svettekjertler (svette er ikke mulig). I stedet regulerer strutsen kroppstemperaturen ved å pese.
  • Den afrikanske struts er den siste overlevende arten fra strutsefamilien.
  • Struts spiser regelmessig små steiner. Steinene hjelper til med å knuse den ufordøyelige maten i magen.
  • En bukett legger rundt 8 - 10 egg. Hatching og oppdrett av den unge blir overtatt av begge strutseforeldrene.
  • Struts lever med sine spesifikasjoner i mindre grupper, men blir noen ganger med i flokker av antiloper eller sebraer.
  • Med en maksimal størrelse på 2,7 meter kan strutser fullstendig kartlegge landskapet og identifisere rovdyr tidlig. Derfor lever strutser bare i savanneområder med lite voksende vegetasjon. Hvis plantene er for høye, ville strutsen ikke lenger være sikker mot rovdyr.
  • Den afrikanske struts er på den røde listen over truede arter.


Video: Månadens Profil Anna Carlsson (Desember 2021).